Springfield, Slaithwaite

Image 02 (edited)-2.jpg

The brief was to take a 1970’s bungalow and turn it into a contemporary four bedroom home.  Using the external walls as a frame for the composition we began designing.  The roof was raised to create a first floor and a contemporary extension added to the rear of the property complete with a green roof.  The existing garage was too small for modern cars so has been enlarged creating a double garage with a staircase leading to the living accommodation above.  The internal spaces combine open plan living with the ability to close off rooms with the use of sliding and folding doors, making the house suitable for a young family.  A large feature window looks out from the master bedroom onto the green roof and extensive rear garden.  The front of the house will be stone to match the vernacular, secretly hiding the contemporary mix of glass and vertical timber cladding to the rear.

Image 04_000-2(1).jpg
Image 05-2.jpg
Image 08-2.jpg
Image 09-2(1).jpg